Followers

Monday, 23 February 2015

Segmen 12 Jam Bloglist #13 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Mac dan April 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Februari 2015, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #13 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 28 Februari 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Daging Goreng Kelantan


hehehe......tayang daging goreng kelantan skek.....since aku mmg gemo makan daging grg macam kedai nasi berlauk tuh, aku gugel2 dapat resepi kat sini...senang sajok...moh kita terai...



cerita weekend@AMARA







Buli

Assalamualaikum

Topik macam serius sket hari ni..huhuhu..sebenarnya aku tertarik nak berbicara tentang buli since my doter ada sedikit terbabit dengan kes ni..haaaaaaaaaa..???? and u all must be shock kalau i mention that my doter only 6 y.o!!!!!!!!!!!!!!!!!!oh my.......kegilaan apakah ini???

tapi itulah hakikatnya...smpai ke skang aku masih mencari-cari apa sebenarnya penyebab utama anak-anak kita boleh menjadi seorang pembuli..adakah disebabkan oleh faktor parents? lifestyle? environment? atau dari punca pemakanan yang menjadi darah daging?

ceritanya begini.............

my doter just only 6 yo. hantr ke tadika islam sebelah opis ja..dalam mesjid lak tuh..tkyah i mention that tadika.. then ada sorang student baru masuk keas 6 tahun tadika yg sama dengan my doter. sejak dari awal januari 2015 anak aku mention that girl..yup GIRL hokey...not boy...selalu kacau dia..marah2 tk tentu pasal..then waktu tu i just boleh bg nasihat jgn gaduh2..blajar elok2 sama2...mungkin pada firasat aku biasala budak2 main2 gaduh2..its normal actually. dan aku jugak pernah terserempk dlm kelas budak tu n aku nasihatkan supayajgn gaduh2...

smpaila kemuncak nya few days ago my doter asked me utk tukar sekolah...what??????????????????memula terkejut gak aku. then aku tanya ngape?? dia cerita semua yg budak Syaza tu buat kat dia...opsss...hokey that girl si pembuli's name is Syaza!!!!!!!!!!

budak tu pernah buang kasut dia dlm tong sampah...marah2 dia...ugut nak tumbuk kalu bgtau cikgu...kemuncak last week bila i noticed that mata my doter mcm menggelupas..bawah mata...ingtkan kena apa...tnya punya tanya rupanya budak syaza tu marah dia dan dia nangis..bawah mata tu luka sebb lap air mata dgn lengan baju....then byk lagi yg budak tuh buat...bab2 ngpow pon ada...how advance kid nowadays.

tapikan kenapa anak2 bleh react mcm tu seawal umur 6 tahun?

1. faktor parents?
parents skang terlalu bz smpai anak2 membesar dengan orang lain..dengan bibik...so jiwa memberontak...lack of kasih sayang dari mak pak...hurmmmm...

2. faktor environment?
selalu tgk cite2 ganas..buli2..pukul2..pow2...or pernah tgk sendiri mak pak gaduh2 pukul depan mata???hurmmmmmm....

3. pemakanan yang dah jdi darah daging
ini sebenarnya salah satu faktor yg bleh menyumbang kepada zuriat berkelakuan tidak baik. mungkin sumber yg kita dapat utk suap mulut anak adalah dari sumber yg tak betul...wallahualam...kita leh tgk dari zahirnya pon kita dah bleh menilai sedikit ttg seseorang...kalau dah namanya anak dok sek tadika islam...letaknya pulak btol2 dalam masjid...lagi mak nya dtg hantr anak pakai jeans sendat baju sendat bertudung jambul...hehehe...mana la tak mak borek anak rintik kan...apa2 pon anak2 adalah cerminan mak bapak....moga2 kita semua dipelihara olehNya dari perkara2 yang tidak baik..amin..

so solution utk kes my doter, aku serahkan pada cikgu untuk pantau n separate kan tpt duduk anak aku dengan budak syaza tuh...aku hanya boleh monitor dari jauh..kalau tk jalan gak nampaknya aku perlu bersemuka dengan parents syaza ni supaya tidak terjadi perkara yg lebih buruk lagi,,,,,





Wednesday, 18 February 2015

moh ber BBPLus

Selamat petang everyone.....

Sebelom balik koje, moh pekena kolagen segelas.....


Nak try???PM/wasap/coll pon bleh....bukan takat kolagen je..mineral coffee..premium beautiful dan byk lagik pon hado....

013 2241975

giveaway mawar putih



Assalamualaikum..

Moh kita join giveaway nih...senang amat...jadi follower n but entry giveaway ni...teoek banner then post link entry ni kat comment tuan tanah....bleh2 jenguk2 bloggers lain...tmbah kenalan...:)

anyway sesape nak join bleh klik sini...


kek karamel yang sedappppp bangat


Tadaaaa.....hehehe...nyummmeehhhh...sedap sungguh kek karamel nih.kalu dimakan sejuk lagi terangkat...memula rasa nak try sajok....bila mk mmg takleh berenti...sudahnya habis kat aku sorang je la...hahaha..senin ni oder lagi 2 ketul...sesape nak oder leh klik sini