Followers

Monday, 24 September 2012



Assalamualaikum semua.
Selamat pagi..selamat hari isnin.hehehhe....pagi2 dengan mood yang agak mandom aku buka metro nak tgk pe berita hari nih...muka depan dia cite cikgu gigit murid sbb tak leh sebut word boys!!!!!!!!!!!!!!!!!!gila hape cikgu nih..mmg bangang sungguh..kalu anak aku yang kena mahu nya aku gigit balik cikgu tuh baru dia rasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!hahahhaa..tetiba teremosi plak aku di pagi hari...aku kecewa sebenarnya dengan adanya segelintir cikgu bersifat binatang seperti ini. cikgu2 yang spesis inilah sebenarnya yang merosakkan profesion perguruan yang mulia ini..
pada aku la..ada guru yang betul2 nak jadi guru..nawaitu yang betul nak didik murid2 kat luar sana...nak curahkan seglaa ilmu...TAPI ada sesetengah guru yang jadikan profesion ini sebagai satu pekerjaan semata2 hanya untuk nak dapatkan gaji bulan2. bukan niat nak ngaja anak2 murid pon..janji dapat keje.dapat gaji bulan2...manusia2 seperti nih lah yang suka buat hal macam kat atas..gigit budak..tampar budak..rogol budak..haihhhhhh.....seeloknya kerajaan buang je cikgu2 yang tak ikhlas nak kjadik cikgu cmanih..buat rosak nama cikgu2 lain yang dedikasi berkhidmat nih je..
ok..sekian bebelan hari ni...daaa...:) masa untuk baca jurnal untuk thesis daku..:)

Friday, 21 September 2012

order2


assalamualaikum kawan2...............





order dibuka..sila order ye..minggu nih nk ke stokis amek barang for d repeat order from my fren. those yang berminat sila2 sms/col saya ekkk....:)

syah;
013 2241975

Tuesday, 18 September 2012

~sedih~


Assalamualaikum semua..
hari nih 18 September..bermakna dah masuk minggu ke 3 anak-anak kesayangan aku dok kat rumah pengasuh lain.Dan selama 3 minggu ni jugaklah hati aku tk tenang..sedih..buntu..semua ada..aku tak tahu dah macam mana nak pujuk anak2 aku supaya dapat bersabar dan bertahan dengan keadaan yang ada..mya selalu mengeluh..tknk duduk sana.adik pon sana..dari memek muka adik aku tahu dia tak gembira..kesian tgk muka sedih anak aku mintak simpati..tapi aku tiada pilihan buat masa ini.sungguh aku tiada pilihan...3 minggu nih aku bekerja macam org tak ada perasaan..hati aku teringat kat anak..tak gembirakah mereka??macam mana aku nak kerja kalu cam nih..aku nka blaja lagik..kadang2 aku rasa bersalah plak sambung blajar..tiap2 petang diorang tunggu aku amek awal..haihhhhh..tuhan saja yang tahu perasaan aku nih...semoga ada jalan untuk aku dan semoga tuhan diberikan sifat sabar kepada aku dan anak2 aku.....blogwalking td terjumpa satu blog nih...she says;
 
'Bila kte ditimpa kesusahan dan kesedihan sentiasalah beramal dengan, 'La haula wala quwata illa billah'. kalimat tersebut kalimat yang agung yang menyimpan rahsia kebahagiaan dan kemenangan. Perbanyaklah membacanye..insyaallah kesusahan dan kesedihan anda akan berakhir malah kita akan berasa lebih tenang..Insyaallah..'

Pedoman Hidup:
Jgnlah menjadikan kesusahan dan kesedihan kita sebagai hal yang penting untuk diperkatakn, kerana dengan berbuat begitu bermakna kita telah menjadikan hal tersebut sebagai penghalang untuk mencapai kebahagian.
credit to ;nuerul
  
setiap hari aku masih memikirkan apa yang terbaik untuk anak-anak aku..Moga tuhan sentiasa bersama aku dlaam menempuh hari-hari mendatang.....

colors of love



anak dara aku sorang nih namanya nur afrina lutfiah @ upi @ pya @ yuyu..hehhehe...byk nama panggilan..hobi of course main game..lepas psv main tab..pastuh didgames kat laptop..pastuh kat note aku..latest aku bagi dia tepon lama aku expressmusic untuk dia main game..tgk tu haaa....sbbtepun tuh tgh charge,so dia kena jadik superman la main game atas meja....isk32xxx.....tak leh terima dek akal tol la upi nih...hehehehe


ni la dia upi..hehehhe...


smalam dok golek2 petnag2 hari sambil tgk hantu kak limah..hari nak ujan..mmg syok gila dok bermalas malasan....tgk mya dengan kue buah rotannya...adik dengan kue siput tok....smalam godek2 jumpa kue raya dari kampung dulu tak bukak lagi..haihhhh....apa lagik.

haaaaaa...yang bawah nih aku nak share ngan korang semua...soto dat d periuk...sangatttttttttttt best..try la..kat c4 wangsamaju..sure tak rugi punya......:)


aku dan dunia aku


Assalamualaikum semua..
lama tak bersiaran....hehehe..just nak share tentang ikb dalam majalah wanita bulan nih..
cu carik mana aku dalam gambar di atas..kalu dapat aku belanja mkn...hehehhe...
so kepada anak-anak di luar sana yang ingin belajar tentang ilmu kemahiran jangan segan2 tanya..
aku cikgu bahagian binaan bangunan. di samping wat binaan kitorang juga ajar buat perabot dan kerja-kerja kayu..
yang kat bawah nih salah satu projek budak untuk majlis sambutan hari raya...


Friday, 14 September 2012

macam-macam perasaan aku skang nih..suka, tak suka, sedih, takut, malas pon hado...ntahlah..aku baru start part 3 master last week..masih dlm mood holiday sebenarnya..bila dah masuk blaja balik segala2nya kena arrange..sem nih dah start wat disst..penin nk pilih sv.nak carik tajuk lagik..pastuh ngan nk pilih subjek eletif lg..aku rasa laluan aku smpai bulan 1 tahun depn agak mencabar...hehehe..tkpelah...hopefully semuanya ok..



Sunday, 9 September 2012

next order

lagi order..thanks ya..sesiapa yg dah try proline collagen pasti akan puas hati dan akan repeat dan repeat order lagik..ahaksssss..


Monday, 3 September 2012

"SEGMEN PROMOT BLOG ANDA!!!""




Assalamualaikum semua...godek2 td jumpa lak segmen ni..cam menarik.hehehe..tutup kol 5..sempat lagik nih...jom kenkawan.. untuk syarat2 penyertaan korang leh klik je kat SINI

nama pon segmen pomot blog kan..so aku mempomotkan blog daku yang tak seberapa nih..thanks a lot tuan tanah yang buat segment nih..

aku nak tag sape ekk...ok2..puan niza  dan Puan S sila maklum ye..aku tag korang..!!!peace!!


order2


Assalamualaikum semua..
Kembali lagik dengan proline collagen..hehhe..repeat oder dari my opismate. Sesiapa nak try collagen dari ratu just pm/sms/coll saya ekkk..

syah:
013 2241975
alisa12280@yahoo.com